''Wordt ook maatje" info-avond 17-11

Wordt ook maatje

Dit bericht is geplaatst op 12-11-2022
''Wordt ook maatje

Donderdagavond 17 november om 20.00u Walk Inn met een presentatie van Janneke Bannink van Stichting Vitalis, onderwerp: “Wordt ook Maatje’)
Inloop vanaf 19.45u met een kopje koffie. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten. Aanmelden is gewenst via Karin of Marja.


Dankjewel voor de leuke dag!
Zo luidt het motto van Stichting Vitalis.

In het Westland werkt Janneke Bannink als casemanager vanuit Vitalis, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kinderen die het moeilijk hebben. Vitalis is er voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar en is een extra steuntje in de rug, geen hulpverlening.

Janneke is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun tijd graag waardevol willen besteden en op stap kunnen met een kind en maatje willen worden. Ben je 21 jaar of ouder, of student, dan kan je maatje worden. Als je je hart op de juiste plek hebt, een kind positief kan beïnvloeden en gedurende een jaar een dagdeel beschikbaar hebt om zelf ook weer een beetje kind te kunnen zijn, dan is Vitalismaatje zijn vast ook iets voor jou! Gewoon omdat dat heel leuk is om te doen, weet Janneke uit eigen ervaring, en ook omdat je écht iets kunt betekenen in het leven van een kind.

Er zijn veel kinderen in het Westland die een maatje kunnen gebruiken, omdat ze het thuis moeilijk hebben door omstandigheden. Als maatje kun je een kind de persoonlijke steun en aandacht geven, die het thuis mist. Gewoon door een ochtend of middag samen op stap te gaan, naar het strand, de bibliotheek, voetballen, knutselen, een museum bezoeken, door samen een cake te bakken of een spelletje te doen bij jou thuis.

Je zorgt er kortom voor dat je een kind weer even echt kind kan laten zijn door onbezorgd te spelen en genieten in een andere omgeving. Als Vitalismaatje maak je daarmee écht een verschil.